Zmiana koła, próg, jaki podnośnik.

18 Lut 2022, 09:56

Witam po raz kolejny. Wczoraj złapałem kapcia. A że zorientowałem się przed samym odjazdem i jeszcze to był debiut w zmianie koła, to wszystko zrobiłem nie tak. Oczywiście nie wiedziałem gdzie się podkłada lewarek (już teraz wiem) i wygiąłem trochę progi w miejscu podnoszenia, a w 3 miejscach próbowałem podnosić. Lewarek to tandetna jakaś mini kupa złomu. Jaki kupić sobie podnośnik - hydrauliczny żaba czy stojący, tak aby w przyszłości uniknąć takich problemów? A ten sposób, że podkłada się deske nad lewarek i wtedy podnosi jest w porządku? W oponie nie było dziury, powietrze zeszło chyba przez felgę i coś tam z wentylem. Czy to znaczy, że felgi mają już swoje lata i czas na nowe?
Bialas55
Początkujący

Zdjęcia: 10
  • 18 Lut 2022, 11:34

Każde auto ma inny lewarek więc warto dopisać co masz za auto.
    Hydraulicznego lewarka raczej nie wsadzisz pod auto, żaby wozić chyba nie będziesz?
    Będzie model auta będzie porada jaki kupić
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Lut 2022, 11:50

No tak, Ford fiesta mk5. Taki chyba byłby w sam raz [link do oferty na Allegro wygasł]
    Bialas55
    Początkujący

Zdjęcia: 10

18 Lut 2022, 12:27

Trapezowy jak najbardziej do polecenia tylko ja proponuję bardziej takie coś

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tylko inny klucz trzeba by było sobie zakombinować. Kolejną rzeczą jest to ze lepiej kupić podnosik fabryczny używany niż ten chłam za 50 zł
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi i-MiEV dla Uniwersytetu Południowej Kalifornii
      Firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) współpracuje z Uniwersytetem Południowej Kalifornii (USC) oraz należącą do tej szacownej uczelni Viterbi School of Engineering, tworząc w kampusie projekt "żywego laboratorium" ...