Zmiana koloru auta

15 Sty 2013, 11:58

krono

teraz z foli można cuda robić :ok:
Pozdrawiam
Mariusz

Jeśli ktoś ma problem, pytania - mogę pomóc jak zabrać się do tematu reklamy samochodowej, zmiany koloru aut
galeria/oklejanie-samochodow-zmiana-koloru-auta-a237.htm
Aplikator
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 88
Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 0- 0-1997
Auto: VW PASSAT
Silnik: 2.0 tdi 140 4x4
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

01 Lut 2013, 12:15

Jeżeli możesz to napisz jakiego rodzaju folii użyłeś oraz ile kosztowała Cię całość akcji zmiany koloru. W praktyce wyszło naprawdę bardzo fajnie,nie spodziewałbym się aż takich rezultatów.
Bitmat
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 05 2001
Auto: Opel Vevtra 1.8
Paliwo: Benzyna

01 Lut 2013, 12:21

KPMF i Sott
Auta klientów
Wiecej na pw
ACS
Nowicjusz

Auto: VW

02 Lut 2013, 13:41

Bitmat
Jakich informacji potrzebujesz - napisz to mogę ci pomóc, doradzić :idea:
Pozdrawiam
Mariusz

Jeśli ktoś ma problem, pytania - mogę pomóc jak zabrać się do tematu reklamy samochodowej, zmiany koloru aut
Aplikator
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lut 2013, 20:58

Witam ! W najblizszym czasie mam zamiar okleic caly samochod ( bmw e46 sedan) ;). Jestem na etapie poszukiwania folii, chcialbym aby wytrzymala kilka lat :yes: i zeby dobrze ukladala sie. Szukalem na allegro, ale ceny sa z kosmosu ;\ 100 zl za metr kwadratowy to duzaaa przesada... Stad moje pytanie do uzytkownikow : gdzie szukac jakiejs sprawdzonej, dobrej folii w sensownych pienadzach :D . Mysle ze kolo 15 m2 wystarczy. Czy moze mi ktos polecic sklep, drukarnie, hurtownie ? Kolor jaki mnie interesuje to bialy mat. Dzieki z gory za informacje pozdrawiam ! :roll:
Cygi07
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 07 1989
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: E46
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1991

04 Lut 2013, 21:38

Cygi07
Tak jak pisałeś mi w e-mail
musisz liczyć minimum 70 zł za metr nie kupuj jakiejś chińskiej folii bo będziesz żałował po miesiącu, zacznie ci się zwijać i wstaną wszystkie przetłoczenia :x
pamiętaj że oklejasz auto na więcej niż 3 miesiące
folie wylewane (na przetłoczenia) mają około 7 lat gwarancji
ja osobiście polecam folię 3M pracuję na nich już parę lat i mogę powiedzieć ze nie miałem z nimi żadnego kłopotu :ok:
do zmiany koloru polecam serię 3M Scotchprint Series 1080 jest bardzo duża gama kolorów

zobacz moją galerię tam oklejałem właśnie z tej folii Discovery 3 BIAŁY MAT

napisałeś mi że okleić chcesz sam - a długo się tym zajmujesz :?:
Pozdrawiam
Mariusz

Aplikator
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Dopasowane rozwiązania napędu quattro - technika
    Niezależnie od oferowanych w sprzedaży modeli, Audi pracuje nad wieloma nowatorskimi samochodami koncepcyjnymi. Każda koncepcja pociąga za sobą odpowiednio dopasowane rozwiązanie napędu quattro. W modelach kompaktowych A3, ...

29 Kwi 2014, 17:48

Witam,
jestem zainteresowany oklejeniem auta ale mam jedno pytanie:
jak to jest, bo folia musi się gdzieś kończyć i ciekawi mnie w którym miejscu? Tzn. jak wygląda blacha wewnątrz auta? Czy te miejsca też są oklejane? Czy folia jest przycinana tylko równo z "widocznymi z zewnątrz" połaciami karoserii? Byłbym wdzięczny za jakieś zdjęcia przedstawiające jak to jest rozwiązane.
Pozdrawiam
uzytkownik500

EDIT: ups, wybaczcie wykopalisko (nie zwróciłem uwagi na rok postu), ale mam nadzieję, że wypowiedzą się osoby obeznane w temacie
uzytkownik500
Obserwowany

Auto: Focus mk1 kombi

29 Kwi 2014, 17:54

Sa dwie mozliwosci oklejania
1. Standardowe oklejanie po zewnatrz gdzie folie docinamy tak aby po zamknieciu drzwi itp nie bylo widac bazowego koloru auta.
2. Oklejanie auta razem z wnekami likwidujac bazowy kolor do zera przy otwartych drzwiach itd,

Ta druga opcja jest duzo drozsza.
ACS
Nowicjusz

Auto: VW

29 Kwi 2014, 18:20

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Czy można prosić o zdjęcie wykonania tej tańszej opcji? Jak to mniej więcej wygląda?
Pozdrawiam
uzytkownik500
uzytkownik500
Obserwowany

Auto: Focus mk1 kombi

22 Paź 2014, 00:22

Zmiana koloru daje bardzo fajne efekty :) a co najważniejsze zawsze można wrócic do oryginału bez uszkodzeń lakieru.
OdmieńAuto
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Audi a4 b5
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna