Zmiana wspolwlasciciela,dzwina sytuacja

25 Kwi 2010, 13:05

Witam serdecznie.Otóż mój problem juz wyjasniam:)
Mój dziadek jest juz w dość podeszlym wieku i dlatego postanowił przepisać auto na swojego wnuka...konkretnie mojego brata który ma 14lat z tym że: do tej pory auto jest zarestrowane na mojego dziadka i wspolwlascicielem jest moj wuja,a dziadkowi chodzi o to zeby on dalej był właścicelem samochodu a moj brat wspolwascicielem (chodzi tez o znizki dla brata) i sprawa wyglada tak ze moj dziadek jest sparalizowany,niemoze chodzic itp...wiec powierzyl mi to zadanie,jakie potrzebuje upowaznienia od niego? Mojego wuja? Brata? Zeby dopisac brata jako wspowlasciciela...dodam ze wszyscy mieszkamy pod jednym adresem.Chyba bede potrzebował dowody osbiste dziadka,wuja,oraz legitymacyje brata.prosze o pomoc,poniewaz tak czy tak trzeba wymienic dowód osobisty bo niema juz miejsca na podbicie przeglada wiec za jednym razem mozna to zrobic.Jakich kosztów moge sie spodziewac??
diesel8230
Nowicjusz

Miejscowość: OSW

26 Kwi 2010, 23:02

W tej sytuacji niezbędna będzie w urzędzie wizyta rodzica (prawnego opiekuna) 14-to latka. Nie może go nikt zastąpić.

Jeżeli ma być 3 właścicieli to potrzebna będzie:
1. umowa darowizny - 2 osoby darują część trzeciej
tu możesz pobrać taką umowę
[link wygasł]

2. upoważnienie dla rodzica od dziadka i wuja
tu możesz pobrać:
[link wygasł]

pozdrawiam
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota tworzy nową firmę do tuningu i akcesoriów
    Toyota połączy firmy Toyota Technocraft, J-TACS Corporation i Toyota Modellista International w jedno przedsiębiorstwo. Wszystkie trzy ośrodki zajmują się tuningiem oraz opracowywaniem części do modyfikacji samochodów ...