Zrobił zdjęcie rejestracji.Mogę dostać mandat ?

21 Lip 2012, 15:04

Witam!
Dziś jechałem swoim motorowerem.Chciałem jechać na rondzie prosto ale stały tam pachołki i jakiś gość który tego pilnował(robili tam droge).Zapytałem czy mogę wjechać,powiedział że mogę.Po chwili jazdy dojechałem do tej maszyny co robi droge(jechałem poboczem nie po asfalcie) i wyskoczył przedemną jakiś gościu i zaczął coś tam mówić że gdzie ja to jeżdżę itp i zrobił mi zdjęcie rejestracji telefonem.Czy jeśli poda to na policje to mogę dostać jakiś mandat ?
szymon097
Nowicjusz

21 Lip 2012, 15:49

Nie, ale czemu nie jechałeś drogą dla wszystkich??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

21 Lip 2012, 16:42

Nie jechałem drogą bo pomyślałem że może być asfalt świeży bo tam droge robili
szymon097
Nowicjusz

21 Lip 2012, 22:24

Wypowie się ktoś jeszcze bo wole być pewny :?: :)
szymon097
Nowicjusz

21 Lip 2012, 23:16

Niby może Cię zakapować na policję, ale od straszenia, że tak zrobi, do faktycznego donosu to jeszcze daleka droga. Ja bym się tym nie przejmował.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Lip 2012, 10:46

To zależy od determinacji gościa, który Ci zrobił zdjęcie. Normalnym ludziom nie chce się/nie mają czasu/ na bieganie po komendach z donosami. Jeżeli trafiłeś na pieniacza lub jeśli go mocno potraktowałeś :) może Ci uprzykrzyć życie. Jeżeli odwiedzisz komendę i grzecznie się wytłumaczysz pewno skończy się pouczeniem. Chyba, że wydarzyło się tam coś jeszcze...? ;)
korowiow
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Prawo jazdy: 01 06 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
    Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...

22 Lip 2012, 11:59

Nie stało sie tam nic więcej :) tak jak pisałem wyzej ,mam nadzieje że nie bedzie jakiś niemiłych niespodzianek :)
szymon097
Nowicjusz