ZROBIONY W BAMBUKO...

18 Cze 2013, 09:24

Kupiłem Astre 2 2001r. Kupiłem, jezdziłem i było ok jednakże znajomy mi powiedział.. - Nie dogrzewa Ci sie silnik.. Pojechałem do mechanika i fakt stwierdził to samo.. Poprosiłem o wymianę termostatu.. I się zaczeło... Teraz sie dogrzewa ale przepala olej.. Ubywa go sporo na 1000km 1 litr, ponadto i leci za mną chmura dymu.. Stary termostat zepsuty wyrzucony a ja nie wiem co zrobić bo jak sie zagrzeje motur to jest koniec.. biała sciana zostaje przy ruszaniu w korkach...
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

18 Cze 2013, 10:26

silnik był zepsuty wcześniej, tyle że po protu na ciepłym szczają uszczcelniacze zaworowe najprawdopodobniej padły, to dość częsta przypadłość w tym silniku
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

20 Cze 2013, 09:08

Co trzeba teraz z tym zrobić? Jakie mogą być tego koszta?:)
RomualdPLN
Początkujący

20 Cze 2013, 16:39

Głowicę trzeba zdjąć i wymienić uszczelniacze. Same w sobie nie są drogie. Za to robota przy głowicy trochę kosztuje czyli zdjęcie i założenie,nowa uszczelka,planowanie głowicy przed montażem no i te uszczelniacze... Po znajomości ze 6-7 stów... :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Cze 2013, 09:35

różnie bywa czasem jest taniej, ale od razu lepiej zrobić pełny remont głowicy, czyli gniazda i takie tam wtedy rzeczywiście te 6 stów jest realne :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

23 Cze 2013, 10:06

Witam! Byłem u `` mechera`` obczaił że to wina pierścieni zgarniających.. czy może byc taka przyczyna??
RomualdPLN
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens - kompaktowy MPV
    Kia Carens to kompaktowy MPV (Multi-Purpose Vehicle) zaprojektowany całkowicie od nowa z myślą o potrzebach nowoczesnej rodziny. Aerodynamiczna sylwetka, design "cab forward", wybór czterech jednostek napędowych, czterech ...
    Nie mniej niż 1 metr od rowerzysty podczas wyprzedzania
    Zimą kierowcy odzwyczaili się od jednośladów na drogach. Wiosną, gdy warunki atmosferyczne są bardziej przyjazne i bezpieczniejsze dla rowerzystów czy motocyklistów, na ścieżki rowerowe oraz drogi powracają ...

23 Cze 2013, 10:44

może
tak czy siak do sprawdzenia na 100% musisz zrzucić głowice
wszystko jest możliwe przy starym aucie :)
pocieszny
Forumowicz VIP

25 Cze 2013, 12:58

No to nie ma nawet sensu tego ruszać :) a co mogę zrobić żeby nie kopcił? Jak nie bedzie sie dogrzewał to kopcił nie bedzie, a więc co zrobić by sie nie dogrzewał, prznajmniej w te dni gdy jest tak gorąco? Może jakiś pstryczek elektryczek?:)
RomualdPLN
Początkujący

25 Cze 2013, 16:39

pocieszny napisał(a):- Nie dogrzewa Ci sie silnik.. Pojechałem do mechanika i fakt stwierdził to samo.. Poprosiłem o wymianę termostatu.. I się zaczeło... Teraz sie dogrzewa ale przepala olej..
Szanowny kol.,włacz myslenie... :!: Sprawa prosta jak drut kolczasty :wink: Wyrzuć ten cholerny termostat i będziesz miał cały czas "duzy"obieg a więc silnik będzie niedogrzany,a więc wszystko powróci do stanu pierwotnego i biały "ogonek"zniknie.Oczywiście jest to rozwiązanie tylko dorazne.Jezeli chcesz jezdzić tym samochodem dłuzej to oczywiscie tylko i wyłącznie konkretna naprawa silnika.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

25 Cze 2013, 17:33

pocieszny napisał(a):silnik był zepsuty wcześniej, tyle że po protu na ciepłym szczają uszczcelniacze zaworowe najprawdopodobniej padły, to dość częsta przypadłość w tym silniku
- dobrze Docent prawi
tylko kolega Romuald kupił przelatanego syfa i skąpi na naprawę, na przepalane od roku litry oleju już nie :twisted:
na "wyrozumiałość" granatowych i w SKP też - choć na szybę czołowa powinni mu nakleić nie czerwoną a czarną kartkę z piszczelami :mrgreen:
to że nas i nasze dzieci ma w d..ie już wiemy, tyle że tymi dymami czestuje równiez sąsiadów i chyba rodzinę to do niego niedociera - może liczy na szybszy spadek
chytry dwa razy traci ...
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG

25 Cze 2013, 23:36

samochod jest w cabio wersji i jest w morde goła, ma podarte fotele zniszczony dach i wartosc rynkowa to cena zlomu:) wykorzystuje go na dojady do klientow do zakladania anten telewizyjnych, wrzucam anteny nie przejmując sie.. oooo znow sruba przebiła poszycie :) olej wlewam przepalony wiec mnie nic nie kosztuje pozatym chce dojezdzic do wiosny i go wystawie na allegrze w licytacji od 1zł bo wezmę w leasing nowego partnera badz cos na podobe z salonu.. wiec remont silnika traci calkowicie sens..
RomualdPLN
Początkujący

04 Paź 2013, 14:52

nie wiem po co czekać do wiosny. Leasing można zrobić już dziś, akurat będziesz miał dobry sprzęt na dojazdy do klientów. Partner do dobry wybór. Jak chcesz to mogę pomóc z leasingiem. Jestem brokerem i współpracuję z większością banków w Polsce. mogę przygotować różne oferty i pomogę wybrać najkorzystniejszą. Działam na terenie całej Polski.
zapraszam na moją stronę po kontakt
leasing
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: AUDI