Żwawe auto <30tyś. zł

01 Wrz 2016, 00:04

[link do oferty na Allegro wygasł]
Hmmm nie ten teges taki? Cena niska jak sam diabeł, ale mało sztuk a i większość to już te poliftowe więc średnio się orientuje :P Tylko się nie śmiać tego auta nie brałem pod uwagę wcześniej bo myślałem że się nie zmieszczę cenowo za "ciula pana młotka" :D
suietkar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2014
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Nissan Primera P11.144
Silnik: 1.8 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

01 Wrz 2016, 07:21

Sportowa wersja ze Szwajcarii za niską cenę - to nie może się udać
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

01 Wrz 2016, 11:59

ST nie Electric Orange to jak dżihadysta bez karabinu :mrgreen:
No i raczej gruz, a i ogl auta ze Szwajcarii mają podobno sporo za uszami, prawda szybki? :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

01 Wrz 2016, 18:38

mike napisał(a):No i raczej gruz, a i ogl auta ze Szwajcarii mają podobno sporo za uszami, prawda szybki?

No niestety gdyby do PL nie trafiały gruzy to kosztowałby x2 :mrgreen:
Pół biedy jak są drobne uszkodzenia blacharskie albo inne powierzchowne bzdety gorzej jak trzeba wspawać ćwiartkę albo olej był wymieniany co 20tyś.km. albo w/g instrukcji czyli co 30tyś.km.

Tak sobie myślę że st jest fajniejszą opcją niż mps ale mogę się mylić...
Aut z CH o tyle bym nie skreślał ze można pojechać i obejrzeć... i jeżeli coś jest naprawialne i finansowo uzasadnione to brać.
I tak jak w przypadku tej foki zaplanować sobie +10k-15k na serwis i tyle. Oczywiście o ile nie ma szpachli 2cm :D :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2016, 09:15

Cześć,to znowu ja :D Wróciłem do was z kolejną rozterką... Możecie mi coś powiedzieć o AR 147 i 156 GTA (jak już wspominałem jeździłem mniejsza, wtedy też usłyszałem że gazu nie da rady i koniec i kropka... teraz doczytałem i da jednak radę, ponoć) Jeśli chodzi o usterki zawieszenia to zlewam to (ceny i żywotność na poziomie wielowahacza w wielu innych autach a prowadzenie to majstersztyk) elektryka to przesada ojciec mechanik z wieloletnim stażem i akurat nie narzeka na to w nich (bardziej się czepia VW :v hyhyhy) Tylko jedno SPALAAAANIEEE! Przy dobrym depnieciu 20parę litrów lekko, przy normalnej jeździe 13-15 to taka przesada że z gazem bym lyknal włoszke ale bez... śmierć przy dystrybutorze, a kwota jaką chcę wydać pozwoli kupić auto w stanie dobrym i od razu inwestycje w gaz (PS. Ogólnie na temat żywotności tego silnika nawet antyalfoholicy mają dobre słowo) I jak? Da radę z tym gazem czy to śmierdzi?
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 09:27

Ja je%$^, gaz do busso :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Operacja na poziomie swapu RX8 na 1.8T
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zadbać o równomierne zużycie opon?
    Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

02 Wrz 2016, 09:52

"No mercy!" :D Nie ma żadnych świętości na których nie można by było popełnić swietokradztwa... I to czy busso czy nie to nadal tylko silnik :v który pali jak ppheblowany -,- Opcja nr.2 [link do mobile.de wygasł]ÜV-AU/vhc:car,pgn:2,pgs:10,ms1:900_9_,frn:2003,ful:diesel,pwn:110/pg:vipcar/219344338.html zakupić takową ale że ma dość słabe osiągi jak na to czego oczekuje... czy łatwo z niej wycisnąć na tyle żeby zejść spokojnie poniżej 8sek? Spory zapas kwotowy by pozostał w kieszeni więc jakieś zabawy by były wskazane :D
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 10:06

Invi napisał(a):ja je%$^, gaz do busso Operacja na poziomie swapu RX8 na 1.8T
to po primo, a secundo gaz w Busso to tak, jakbyś uderzył własną matkę :cry:
Nie wiem jak teraz, ale jeszcze rok czy dwa lata temu GTA poniżej 40k było impossibile. Nienwiem jak to jest teraz, ale zważywszy na białokruczność modelu jesteś skazany na mobile.eu ew alfaholików, a nie widzę tego, żeby taki holik sprzedawał swój wymuskany egzemplarz za mniej niż napisałem powyżej :wink:

No i jeśli już znajdziesz takie auto i wybierzesz się na oględziny to nie przyznawaj się do LPG, bo zrobią na Tobie rytualny ubój :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

02 Wrz 2016, 10:16

147 stała i znajomego za 32 przy czym sprzedał ją za 29 do zrobienia prawe tylne nadkole motocyklista zaliczył wywrotke i "wbił" kierownicę w blachę, do zrobienia, więc dałoby radę ogarnąć w cenie plus gaz, ale jak to takie swietokradztwo że ho-ho to w takim razie 2,5 też odpada :v (biedni alfoholicy już wiadomo czemu tak mało ich na drogach w fajnej wersji, psujliwe aż tak nie są, ich po prostu nie stać na tankowania co chwile :D oczywiście żartobliwie to pisałem) to jak jest z tym 2.4 175KM da radę coś z niego wycisnąć? Tutaj ceny 156 po lifcie to do 16-17 da się znaleźć ładny zadbany egzemplarz... więc sporo pieniędzy by zostało na mapę plus co nie co, najbardziej w tym aucie mnie bolą osiągi bo wygląd i prowadzenie jest na pięć gwiazdek wg mnie, ale jak chce coś szybszego i fajniejszego od Primery to lepiej Megane RS (przykład pierwszy lepszy) tylko że to już nie wybór "serduszkiem" tylko "wacławem" :P
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 10:40

suietkar napisał(a):147 stała i znajomego za 32 przy czym sprzedał ją za 29 do zrobienia prawe tylne nadkole motocyklista zaliczył wywrotke i "wbił" kierownicę w blachę, do zrobienia, więc dałoby radę ogarnąć w cenie plus gaz
wszystko fajnie, ale miałem na myśli egzemplarze typu wsiadaj i jedź, bo to logiczne, że uszkodzonego kupisz taniej :ok:
suietkar napisał(a):to jak jest z tym 2.4 175KM da radę coś z niego wycisnąć? Tutaj ceny 156 po lifcie to do 16-17 da się znaleźć ładny zadbany egzemplarz
polifty są już całkiem ok, mają ogarnięta elektrykę i poprawiony zawias, no ale wiadomo, że Toyota się z tego od razu nie zrobiła. No ale nie ma strachu, że rano nie odpalisz
2.4 idzie fajnie zrobić, bo rezerwa jest spora. No i ten dźwięk :oops:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

02 Wrz 2016, 10:44

Heh dlatego JTD to jeden z niewielu diesli które bym przebolal, brzmią... jak nie diesel gdy tylko się o nie zadba :D Więc powiadasz że z 2.4 spokojnie można podbijać? Akurat na tym silniku w ogóle się nie znam, jakieś konkrety? Jakie przyrosty mniej więcej jakimi kosztami można osiągnąć? Oczywiście jeśli masz taką wiedzę to z góry dzięki ;)
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 12:47

W 159 miał nawet 210KM i 400Nm, a nie sądzę, aby producent ryzykował i to był jego max :wink:
Gdzieś kiedyś zasłyszałem, że można z niego wyciągnąć 300KM i ~500Nm, ale nie zgłębiałem tematu. Sam silnik jest bardzo trwały, jeden z lepszych na rynku i nie mal jakiś typowych awarii oprócz typowych dla nowoczesnych diesli przypadłości
mike
Moderator
Awatar użytkownika

02 Wrz 2016, 14:46

I to jest odpowiedź :D No to jeszcze do aut które mogę wziąć pod uwagę dołącza 156 2.4JTD 20V 175KM, coś jeszcze forumowicze możecie polecić? BMW już padło ale to jedno wielkie nie, całą stylizacja i ogólnie wszystko w tych autach do mnie nie przemawia :/
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 14:53

Swoją drogą zważając że konkretne pytania dają konkretne odpowiedzi co powiecie o Lagunie II GT 2.0T po lifcie z tego co mówią to całkiem inne auto niż przedlift, z tego co ojciec na warsztacie obserwuje poza problemów z handsfree to pancerna też jest, i z tego co piszą ten dwulitrowy turbobenzyniak zniesie spory przyrost mocy bez większych konsekwencji a jak ktoś chce jeździć taniej to zamiast tego nawet gaz lyknie bez problemu, plotki czy sprawdzone info? (Ma sto razy fajniejsze wnętrze niż Megane które z zewnątrz mi się bardziej podoba zwłaszcza w pakiecie RS ależ jakby nie patrzeć w środku więcej czasu się spędza 3:) )
suietkar
Nowicjusz

02 Wrz 2016, 15:56

Laguna 2.0T baaaardzo często pada jako polecany sprzęt w rozsądnej kasie. Problem jest tylko w znalezieniu egzemplarza, który będzie się nadawał do bezproblemowej eksploatacji.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km